Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile germane au petrecut 16 ani urmărind un criminal în serie care nu a existat. Cine era de fapt „femeia fără chip”

În 1993, o femeie în vârstă de 62 de ani a fost găsită moartă în casa sa din orașul Idar-Oberstein, strangulată cu o sârmă luată dintr-un buchet de flori descoperit lângă corpul ei.  

Nimeni nu avea informații despre ce i s-ar fi putut întâmpla lui Lieselotte Schlenger. Niciun martor, niciun suspect, niciun semn de activitate suspectă (cu excepția faptului că fusese strangulată cu o bucată de sârmă, bineînțeles).

Însă, pe o ceașcă de ceai de lângă Schlenger, poliția a găsit o probă ADN, astfel devenind singurul indiciu care a ieșit la suprafață în urma acestui caz.

În urma testelor făcute s-a descoperit că ADN-ul aparținea unei femeie necunoscute, scrie iflscience.com.

Opt ani mai târziu, la 21 martie 2001, un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort în bucătăria sa din Freiburg, Germania. Din nou, victima fusese strangulată și, de data aceasta, același ADN a fost găsit pe un sertar din bucătărie. Metode similare de ucidere și o potrivire exactă a ADN-ului au făcut ca poliția să creadă că ar fi putut găsi un criminal în serie.

Citește și
emi
Crima din Grădina Botanică din Craiova. Prima reacție a adolescentului înjunghiat, după ce a fost externat

Apoi, ADN-ul femeii necunoscute a început să apară peste tot.

La câteva luni după a doua crimă, ADN-ul ei a apărut pe o seringă de heroină aruncată, după ce un copil de șapte ani a călcat pe ea într-un loc de joacă din Gerolstein. Câteva săptămâni mai târziu, ADN-ul a apărut pe o prăjitură găsită într-o rulotă care fusese spartă lângă Bad Kreuznach. ADN-ul a mai apărut în urma unei spargeri într-un birou din Dietzenbach, într-o mașină furată și abandonată în Heilbronn și pe două sticle de bere și un pahar de vin într-un bar jefuit din Karlsruhe.

Într-un caz deosebit de bizar, pe 6 mai 2005, un bărbat și-a împușcat propriul frate cu un pistol de calibru 7,65. ADN-ul ei a fost găsit pe unul dintre gloanțe.

Pe parcursul aparentei crimelor, ADN-ul ei a fost împrăștiat pe un număr impresionant de 40 de scene de crimă din Austria, sudul Germaniei și Franța, inclusiv jafuri, jafuri armate și crime. Ceea ce a devenit cu adevărat ciudat este faptul că la aceste locuri ale crimelor, poliția a găsit ADN-ul altor persoane, presupuse a fi complicii ei, dar nu a fost niciodată aceeași persoană de două ori și nimeni nu a vrut să vorbească.

În dosarele autorităților, femeia a fost supranumită „femeia fără chip” sau „Fantoma din Heilbronn” în urma morții unui ofițer de poliție din oraș. Ofițerul Michèle Kiesewetter, în vârstă de 22 de ani, se afla în mașina sa de patrulare și lua prânzul cu colegul său, când două persoane s-au urcat pe bancheta din spate a vehiculului și i-au împușcat pe ambii ofițeri în spate, ucigând-o pe aceasta și rănindu-l pe partenerul ei.

ADN-ul „fantomei” a fost găsit pe bancheta din spate, precum și pe bordul mașinii. Derutată, poliția a oferit o recompensă de 300.000 de euro pentru orice informație despre locul unde se află. Nu era o sarcină ușoară când se știau atât de puține lucruri și când unii martori îl descriau pe suspect ca fiind o femeie, iar alții ca fiind un bărbat.

În 2009, cazul a fost în cele din urmă închis definitiv într-un mod jenant: Cel mai notoriu criminal în serie din istoria Germaniei - considerat responsabil pentru șase crime - nu exista.

Poliția din Franța descoperise corpul ars al unui bărbat, despre care se credea că este un solicitant de azil dispărut în 2002. În timpul depunerii cererii, bărbatul a prezentat amprentele digitale, pe care poliția le-a folosit pentru a încerca să-i confirme identitatea. Numai că, din nou, au găsit ADN-ul fantomei.

„Evident, acest lucru era imposibil, deoarece solicitantul de azil era un bărbat, iar ADN-ul Fantomei aparținea unei femei”, a declarat în 2009 un purtător de cuvânt al procuraturii din Saarbrücken pentru Spiegel Online.

S-a constatat că ADN-ul aparținea unei femei care lucra într-un centru de ambalare specializat în materiale medicale pe care polițiștii le foloseau în cercetările lor.

Probele fuseseră contaminate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult