Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile din Ungaria spun că sistemul de învățământ este ”prea feminin”. ”Educația roz cauzează probleme mentale”

Oficialii din Ungaria avertizează că educaţia ţării devine ”prea feminină”, ceea ar putea afecta dezvoltarea băieţilor şi ar crea probleme demografice, în condițiile în care 82% dintre cadrele didactice sunt femei.  

Biroul de audit de stat al Ungariei a emis un raport care avertizează că sistemul de învăţământ al ţării este ”prea feminin”, argumentând că ar putea afecta dezvoltarea băieţilor şi ar putea crea probleme demografice, potrivit News.

Astfel, 82% dintre cadrele didactice din Ungaria sunt femei, relatează The Guardian.

Raportul a fost publicat luna trecută, dar nu a atras atenţia publicului până la apariţia unui articol într-un ziar, joi.

”Fenomenul numit «educaţie roz» are numeroase consecinţe economice şi sociale”, se arată în raportul organului de stat, care este văzut ca fiind apropiat de premierul naţionalist, Viktor Orban.

Citește și
Mii de maghiari iau parte la cel mai mare festival din Ungaria dedicat culturii nomade
Mii de maghiari iau parte la cel mai mare festival din Ungaria dedicat culturii nomade

După cum este cazul în multe alte ţări, profesia didactică din Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din ţară.

Raport: Băieții sunt expuși problemelor mentale și comportamentale

”Dacă educaţia favorizează trăsăturile feminine” precum ”maturitatea emoţională şi socială” şi ”provocă reprezentarea excesivă a femeilor în universităţi, egalitatea (sexelor) va fi considerabil slăbită”, conchide raportul.

Acesta avertizează că, dacă băieţilor, care, susţine raportul, sunt mai înclinaţi să fie antreprenori şi să îşi asume riscuri, nu li se permite să se dezvolte neîngrădiţi, ei vor fi expuşi ”problemelor mentale şi comportamentale”.

Raportul adaugă că trăsăturile masculine ale creativităţii şi inovaţiei sunt ”necesare pentru dezvoltarea optimă a economiei”.

Biroul de audit menţionează că ”educaţia roz” ar putea cauza ”probleme demografice”, deoarece femeile educate nu ar putea găsi parteneri cu o educaţie similară, ”ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilităţii”.

Drept răspuns, parlamentarul din opoziţie Endre Toth a scris pe Facebook că să invoci anumite calităţi masculine şi feminine este o ”absurditate ştiinţifică totală”.

”Este timpul să vă scoateţi ochelarii care datează din secolul trecut”, a adăugat el.

Viktor Orban promovează o ”revoluție conservatoare”

Orban a promovat o ”revoluţie conservatoare” de la revenirea la putere în 2010, încurajând nativismul şi denigrând imigranţii. De asemenea, el a apărat o lege controversată care interzice accesul minorilor la conţinutul referitor la comunitatea LGBTQ.

În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat ”un derapaj în privinţa drepturilor femeilor şi a egalităţii de gen în Ungaria” în urma unei vizite.

Cu toate că Ungaria a ales-o recent pe Katalin Novak drept prima femeie preşedinte, ţara are o singură femeie în funcţia de ministru, ceea ce o plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în guvern.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult