Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile din Sri Lanka au prezentat cel mai mare safir albastru natural din lume

Autoritățile din Sri Lanka au prezentat duminică ceea ce au spus că este cel mai mare safir albastru corindon natural din lume, cântărind 310 kilograme, care a fost găsit într-o groapă de pietre prețioase în urmă cu aproximativ trei luni, scrie Reuters.

Gemologii locali, care au examinat safirul, au spus că este una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, deoarece cântărește mai mult de 300 de kilograme. Organizațiile internaționale nu au certificat încă piatra prețioasă.

Safirul a fost expus la casa unuia dintre proprietarii de gropi de pietre prețioase din Horana, la 65 de kilometri sud de Colombo. Un grup de călugări budiști au scandat binecuvântări pentru piatra prețioasă înainte de a fi dezvelită. Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o regiune bogată în pietre preţioase, unde localnicii au descoperit din pură întâmplare şi cel mai mare ciorchine de safire stelate, în curtea din spatele unei case.

Ratnapura este cunoscută şi sub numele de "capitala pietrelor preţioase" din această ţară din Asia de Sud, lider mondial în exportul de safire şi alte nestemate.

Sri Lanka a câştigat în 2020 aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de safire, diamante şi alte nestemate, au raportat reprezentanţii industriei locale de pietre preţioase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult