Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile din Polonia, în alertă după ce au găsit peste 1.000 de kilograme de pești morți într-un canal

Peste o mie de kilograme de peşti morţi au fost găsiţi într-un canal din Polonia, declanşând îngrijorări legate de mediu şi amintind de o moarte în masă a peştilor în vara anului 2022.

Autorităţile poloneze au precizat că peştii, 1.500 de kilograme, au fost găsiţi în ultimele 11 zile în canalul Gliwice din Polonia, cu o lungime de 41 de kilometri, care se conectează la râul Oder, ce marchează graniţa dintre Germania şi Polonia.

Apa din canal este acum verificată de două ori pe săptămână şi au fost instalate plase speciale pentru a împiedica peştii infectaţi să călătorească mai departe, a declarat joi administraţia judeţului Opole.

Peştii au murit din cauza unei schimbări bruşte a condiţiilor de mediu, sugerează testele iniţiale.

Un număr mare de peşti morţi au fost găsiţi şi vara trecută în canalele conectate la Oder, ceea ce a determinat autorităţile să ordone îmbogăţirea apei cu oxigen.

Citește și
Reyna Hernandez
O femeie a fost găsită moartă, legată de un copac într-un cimitir. Motivul șocant pentru care iubitul ei i-a luat viața

În vara anului 2022, mase de peşti au murit în râul Oder. După cercetări extinse, specialişti germani şi polonezi au ajuns la concluzia că acest lucru a fost cauzat de o înflorire toxică a rarei alge aurii Prymnesium parvum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult