Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Austria, proiect de lege pentru vaccinarea obligatorie. Ce amenzi riscă cetățenii care refuză să se imunizeze

Austria, stat care a intrat în lockdown pe 22 noiembrie vreme de trei săptămâni, are un nou proiect de lege pregătit pentru cei care refuză să se vaccineze anti-COVID.

Un prim proiect de lege privind vaccinarea obligatorie a fost emis în Austria. Conform acestuia, cine este vaccinat împotriva coronavirusului până pe 15 martie 2022, va fi obligat să achite o amendă de 600 de euro la fiecare trei luni, notează Kurier.

Legea ar trebui să se aplice cetățenilor acestei țări începând de la 1 februarie 2022. Așadar, fiecare persoană care refuza vaccinarea ar putea plăti 2.400 de euro pe an.

Potrivit documentului de care dispune Kurier, vaccinarea obligatorie se va aplica de la vârsta de 14 ani. Sunt recunoscute vaccinurile de la BioNtech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Potrivit proiectului, aceasta cuprinde trei puncte: prima vaccinare, o a doua vaccinare nu mai devreme de 14 ani și nu mai târziu de 42 de zile de la prima vaccinare și o a treia vaccinare, care trebuie efectuată nu mai devreme de 120 și nu mai târziu de 270 de zile de la pre-vaccinare.

Citește și
Alexander Schallenberg Austria
Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunțat că demisionează
Zeci de mii de oameni au protestat în Viena

Peste 40.000 de persoane au mărșăluit sâmbătă prin Viena pentru a protesta împotriva carantinei și a deciziei de a impune vaccinările obligatorii pentru a reduce pandemia de coronavirus.

Ofițerii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari care au îndreptat artificii spre poliție și au reținut unii participanți la marș, a declarat poliția.

Austria, o țară de 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei, anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult