Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac cu cuțitul în Paris. Un militar a fost rănit

Un militar francez care participa la o patrulă antiteroristă a fost rănit, luni seara ,de un bărbat înarmat cu un cuţit la Gare de l'Est din Paris, iar suspectul a fost arestat, a declarat ministrul de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP.

Prognosticul vital al militarului "nu este compromis", a declarat ministrul pe platforma X. Soldatul a fost rănit la umăr, a declarat pentru AFP o sursă din poliţie.

Acest atac survine vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august).

"Gândurile sunt la militarul rănit în această seară la Gare de l'Est care participa în cadrul operaţiunii Sentinelle", a scris, de asemenea, pe X ministrul Forţelor Armate, Sébastien Lecornu.

"Sprijin şi recunoaştere pentru forţele noastre armate care participă mai mult ca niciodată la asigurarea securităţii francezilor", a adăugat el.

Citește și
taxi zburator
Guvernul Franței a dat undă verde instalării unei platforme de taxiuri zburătoare electrice la Paris

Operaţiunea Sentinelle a fost lansată în 2015 după atacul asupra redacţiei revistei satirice Charlie Hebdo din Paris. Patrule de soldaţi puternic înarmaţi au devenit de atunci parte din viaţa de zi cu zi a parizienilor.

În februarie 2017, un egiptean a atacat cu o macetă militari ai operaţiunii Sentinelle care se aflau de serviciu la Carrousel du Louvre, foarte aproape de Muzeul Luvru din Paris, atacatorul strigând "Allah Akbar".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult