Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac cu arme grele, inclusiv rachete și grenade, în Pakistan. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise

Indivizi înarmați au ucis cel puțin 20 de persoane la o mină de cărbune din provincia Balochistan, în sud-vestul Pakistanului, potrivit poliției locale.

Atacatorii au luat cu asalt locuința muncitorilor de la minele Junaid Coal Company din districtul Duki al provinciei în primele ore ale dimineții de vineri, i-au adunat pe oameni și au deschis focul.

Un spital din Duki a primit 20 de cadavre și tratează șase răniți, informează Reuters.

Muncitorii au fost atacați cu arme grele, inclusiv rachete și grenade, a declarat Poliția. Atacatorii au incendiat, de asemenea, utilajele de la mină.

Poliția a confirmat că patru dintre victime erau afgane, în timp ce restul bărbaților proveneau din zonele de limbă pașto din Balochistan.

Citește și
Christina Irimie
O profesoară româncă, printre cele patru victime ale atacului armat de la liceul din SUA. Christina Irimie avea 53 de ani

Vineri, afacerile au fost închise înainte de un protest așteptat în piața principală din Duki.

Până acum, nicio grupare nu a revendicat crimele, scrie BBC. În trecut, Armata separatistă de Eliberare Baloch (BLA) a efectuat mai multe atacuri mortale în provincie.

Doi chinezi au fost uciși de BLA

Luni, un militant BLA a ucis doi cetăţeni chinezi şi a rănit cel puţin 10 persoane într-un atac sinucigaş în apropiere de aeroportul din Karachi.

Grupul, care susține un Balochistan independent, a comis, de asemenea, mai multe atacuri în august, care au ucis peste 50 de persoane. Autoritățile pakistaneze au răspuns ucigând 21 de insurgenți în provincie.

Cel mai recent atac asupra minerilor a atras condamnarea ministrului șef al Balochistanului, Sarfraz Bugti, care a spus că atacatorii au o agendă de a destabiliza Pakistanul.

„Teroriștii au vizat din nou muncitorii săraci… uciderea acestor muncitori nevinovați va fi răzbunată”, a spus el într-un comunicat.

Balochistan, gazdă pentru mai multe grupuri separatiste

Balochistanul găzduiește mai multe grupuri separatiste, care acuză guvernul central că exploatează provincia bogată în resurse. Militanții vizează adesea forțele de securitate, precum și oamenii care au venit să lucreze la numeroasele proiecte miniere și de infrastructură din provincie.

Violența recentă vine înaintea Organizației de Cooperare de la Shanghai, un summit major de securitate care va avea loc săptămâna viitoare în capitala pakistaneză Islamabad.

Pe lângă consolidarea măsurilor de securitate, autoritățile pakistaneze vor raporta că vor opri mișcările cetățenilor chinezi în timpul summitului, din cauza riscului de securitate din partea grupărilor militante care îi vizează.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult