Cine este autoarea atacului armat de la sediul YouTube. Femeia s-a sinucis
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Ea este Nasim Aghdam, o persoană de origine irakiană, au declarat surse judiciare pentru CNN.
Potrivit poliţiştilor, atacatoarea, care a folosit o armă de mână, ”cunoştea pe cineva”, ceea ce privilegiază pista unui diferend de ordin privat sau familial, chiar dacă motivaţiile rămân de stabilit.
Potrivit mai multor mărturii se pare că ea părea să vizeze pe cineva anume.
Femeia a făcut mai mulţi răniţi după ce a deschis focul marţi la sediul YouTube, în apropiere de San Francisco. După atac, femeia și-a luat viața. Trupul ei neînsuflețit a fost găsit la fața locului, iar oamenii legii au tras concluzia că s-a sinucis cu arma pe care a folosit-o în atac.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Spitalului Zuckerberg General din San Francisco, care a primit cei trei răniţi prin împuşcare, este vorba despre două femei, în vârstă de 32 şi 26 de ani - prima într-o stare ”gravă”, iar a doua într-o stare mai puţin gravă.
Un bărbat în vârstă de 36 de ani se află însă într-o stare ”critică”.
"Avem patru victime. Toate au fost transportate la spital cu răni provocate de o armă de foc. Avem o persoană care a decedat din cauza rănilor pe care şi le-a făcut. În momentul de faţă, considerăm că ea este atacatorul", a subliniat şeful poliţiei, Ed Barberini, într-o scurtă conferinţă de presă.
Autoritățile exclud, deocamdată, un act de terorism și spun că probabil a fost un caz de violență domestică sau la locul de muncă.
Femeile sunt foarte rar autoare ale numeroaselor atacuri armate care au loc în fiecare an în Statele Unite.
Potrivit unui martor indirect al scenei citat de CNN, "o femeie a pătruns pe neaşteptate în timpul prânzului şi părea să tragă în direcţia unei anumite persoane".
Primele apeluri de urgenţă pentru poliţie au fost la orele 12.46 (19.46 GMT).
Alte mărturii pe Twitter au părut să confirme că autoarea atacului armat s-a sinucis ulterior.
Atacul s-ar fi produs într-o "curte interioară" unde angajaţii iau prânzul în mod obişnuit.
Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că a fost ţinut la curent despre eveniment.
"Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru toate persoanele implicate", a scris el. "Mulţumiri fenomenalilor ofiţeri ai forţelor de ordine şi echipelor de prim-ajutor care sunt în prezent la faţa locului", a adăugat liderul de la Casa Albă.
O angajată a grupului YouTube a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că se afla "într-o videoconferinţă" atunci când s-a produs atacul.
Ea a vorbit despre oameni care "au început dintr-odată să fugă şi să ţipe", adăugând că persoanele prezente la sediu au încercat să fugă din clădire cât mai repede posibil. "Sunt o mulţime de ieşiri. Deci numeroase persoane au putut ieşi", a adăugat ea.
Aproximativ 1.700 de persoane lucrează în cartierul general al companiei YouTube, deținută de Google. Și zeci de oameni au fost cuprinși de panică în momentul în care au răsunat focurile de armă.
Imaginile difuzate de televiziunile americane au arătat angajaţi ieşind din clădire cu mâinile pe cap pentru a fi percheziţionaţi de poliţişti. Numeroase maşini de poliţie şi de pompieri circulau în apropierea sediului YouTube care se găseşte în sudul oraşului San Francisco.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!