Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac armat în Austria. Primarul unei localități și încă o persoană, împușcate mortal. Suspectul este în libertate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un atac armat a avut loc luni în orașul austriac Kirchberg ob der Donau. Primarul localității, Franz Hofer, în vârstă de 64 de ani, și o altă persoană au fost împușcate mortal.  

Sspectul, cunoscut ca fiind vânător, rămâne în libertate și este considerat extrem de periculos, potrivit RTL Today.

Poliția și serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului, unitatea specială antiteroristă austriacă, Cobra, fiind implicată activ în eforturile de căutare.

Incidentul a mai făcut o victimă, autoritățile confirmând că este vorba de un lider de vânătoare local. Potrivit unor surse ale presei austriece, este posibil ca o a treia victimă să fi fost împușcată, însă aceasta nu a fost încă confirmată oficial. Locuitorii au fost îndemnați să rămână în casă și să transmită mesaje de avertizare vecinilor.

Poliția din Oberösterreich a emis un comunicat de presă în care îl identifică pe atacator ca fiind Roland Drexler, în vârstă de 56 de ani, care ar fi condus un VW Caddy argintiu cu numărul de înmatriculare RO-231EL.

Citește și
galati permis suspendat
Urmărire periculoasă în Galați. Un șofer drogat, cu permisul suspendat a lovit intenționat de mai multe ori mașina de poliție

Investigațiile la locurile crimelor din Altenfelden și Arnreit sunt în curs, poliția încercând să reconstituie circumstanțele acestor atacuri violente.

Până în prezent, se pare că o dispută de lungă durată între vânători a degenerat și s-a ajuns la atac. Atât Hofer, cât și cea de-a doua victimă erau colegi de vânătoare ai lui Roland Drexler, care fusese cunoscut anterior pentru problemele repetate pe care le avusese cu serviciile de protecție a animalelor.

Liderul local al Partidul Popular Austriac, Florian Hiegelsberger și-a exprimat profunda durere pentru pierderea primarului Hofer, care era primar din 2008.

„Sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. L-am cunoscut personal foarte bine pe Franz Hofer. Este de necrezut ceea ce tocmai a avut loc”.

Unități de urgență suplimentare, inclusiv un vehicul blindat, au fost desfășurate în timpul căutării urgente a suspectului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult