Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Astronomii au detectat un semnal radio „coerent” de pe o planetă extraterestră care ar putea fi asemănătoare cu Pământul

Astronomii au detectat un semnal radio „coerent” de la o planetă extraterestră, stârnind o nouă speranță că viața extraterestră există, scrie Mirror.co.uk.

Se crede că semnalul a provenit de la o planetă îndepărtată, de dimensiunea Pământului, care ar putea indica că are un câmp magnetic similar cu cel al Pământului.

Astronomii americani au numit exoplaneta stâncoasă „YZ Ceti b” – susținând că este un candidat principal care ar putea avea un câmp magnetic asemănător cu cel al Pământului, care ar putea oferi răspunsuri vitale în căutarea de viață extraterestră.

Astronomii au lăudat descoperirea ca fiind importantă nu numai pentru găsirea unei planete care probabil are un câmp magnetic - ci și pentru furnizarea unei metode viitoare de a găsi mai multe astfel de planete.

Folosind un radiotelescop, oamenii de știință au descoperit că exoplaneta YZ Ceti b - care se află la aproximativ 50 trilioane de kilomteri distanță de Pământ - emite un semnal radio repetitiv.

Ei susțin că aceste unde ar putea fi generate de interacțiunile dintre câmpul magnetic al exoplanetei și mica stea pitică roșie pe care o orbitează, numită YZ Ceti.

Steaua îndepărtată se află la aproximativ 12 ani lumină distanță de Pământ. Un an lumină echivalează cu 4 trilioane de kilometri.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult