Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur | VIDEO

Starul echipei Real Madrid, Karim Benzema, 34 de ani, a câștigat, luni, la Paris, Balonul de Aur. Atacantul francez a fost premiat de Zinedine Zidane, fostul său antrenor de la echipa spaniolă.

 

 

 

Karim Benzema devenit al 5-lea fotbalist din Franța care câștigă Balonul de Aur. Ultimul francez care a primit acest premiu a fost Zinedine Zidane, în 1998.

În afară de Benzema și de Zidane, au mai primit trofeul Jean-Pierra Papin (1991), Michel Platini (1983, 1984, 1985) și Raymond Kopa (1958).

Alexia Putellas a câștigat Balonul de Aur la fotbal feminin 

După succesul din 2021, Alexia Putellas a primit din nou Balonul de Aur pentru cea mai bună jucătoare de fotbal din lume. 

În vârstă de 28 de ani, sportiva legitimată la Barcelona a câștigat campionatul Spaniei și a jucat finala Ligii Campionilor.

Gavi a câștigat Trofeul Kopa

Titular în echipa națională a Spaniei, Gavi, 18 ani, fotbalist legitimat la FC Barcelonei, a primit trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător. 

Sadio Mane a primit trofeul Socrates

Sadio Mane a primit trofeul Socrates. Premiul este dedicat fotbalistului care se implică cel mai mult în acte de caritate.

De-a lungul anilor, starul echipei Bayern Munchen a ajutat la dezvoltarea satului Bambaly, acolo unde s-a născut.

Printre altele, Mane a  oferit 270.000 de euro pentru construcția unei școli în sat și a finanțat construcția unui spital în zonă.

Robert Lewandowski a primit trofeul Gerd Muller

Robert Lewandowski a primit trofeul Gerd Muller. Premiul se acordă fotbalistului care a marcat cele mai multe goluri pentru echipa de club și pentru națională.

În sezonul 2021 / 2022, atacantul de 34 de ani, transferat în această vară de la Bayern Munchen la FC Barcelona pentru 45 de milioane de euro, a înscris 57 de goluri în 56 de meciuri în toate competiţiile  (50 la club şi 7 la naţională).

Thibaut Courtois a câștigat trofeul Iașin

Legitimat la Real Madrid, belgianul Thibaut Courtois, 30 de ani, a primit trofeul Iașin, pentru cel mai bun portar din lume. 

Manchester City a fost desemnat clubul anului 

Manchester City a primit trofeul pentru clubul anului. Echipa antrenată de Pep Guardiola a câștigat Premier League și a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult