Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Așa arată dezastrul. Ce a mai rămas după incendiul care a dus la moartea a peste 100 de persoane care participau la o nuntă

Peste 100 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, după ce un incendiu a izbucnit la o nuntă în nordul Irakului.  

Sute de oameni sărbătoreau când un incendiu a distrus un local de nunți, marți seara, scrie BBC.

Peste 100 de persoane și-au pierdut viața, iar 150 au fost rănite.

Mirele și mireasa au supraviețuit, dar sunt la spital cu arsuri.

Cel puțin 50 dintre răniți se află în stare critică, a adăugat oficialul din domeniul sănătății, majoritatea victimelor fiind tineri.

Multe persoane s-au adunat la spitalul principal din oraș pentru a dona sânge.

Premierul irakian a ordonat o anchetă privind incendiul și a cerut oficialilor să ofere ajutor celor afectați.

Oamenii au murit din cauza arsurilor și a lipsei de oxigen

Arsurile și asfixierea sau lipsa de oxigen au dus la moartea a celor peste 100 de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului irakian al Sănătății, Saif Al-Badr.

Al-Badr spune că incendiul a provocat, de asemenea, o busculadă, unde oamenii s-au călcat în picioare.

Salvatorii încă mai caută victime printre dărâmături, iar autoritățile locale au numărat până în prezent 113 persoane decedate.

Un camion frigorific a fost văzut, de asemenea, încărcat cu saci negri pentru cadavre.

Incendiul a avut loc în districtul Al-Hamdaniya din provincia irakiană Nineveh, în nordul ţării.

„Spitalele nu dispun de echipamente medicale pentru a ajuta victimele”

Un jurnalist local irakian din orașul Erbil, Blesa Shaways, spune că unul dintre principalele motive pentru numărul mare de victime este că nu există suficiente „instrumente logistice pentru a salva oamenii”.

„De aceea, chiar și după salvarea unora dintre victime, majoritatea victimelor au fost transferate la spitale regionale, cum ar fi spitalul din Erbil, care este mult mai bun decât cel din alte orașe din Irak și este aproape de Mosul, aproape de orașul Hamdaniyah”, spune ea pentru BBC.

Blesa spune că victimele suferă de arsuri și se află într-o „stare gravă”, dar ea spune că spitalele din Mosul nu au suficiente ambulanțe, personal și echipamente medicale.

„Oficialii locali din Mosul, toți dau vina pe guvernul irakian pentru că nu au rezolvat problema spitalelor și, în general, problema sectorului sanitar din Mosul după ocuparea orașului de către ISIS (gruparea Statul Islamic)”, adaugă ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult