Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Armata Rusiei ia măsuri după ce Trump a anunțat că trimite soldați americani în Polonia

Autoritățile de la Moscova au reacționat, joi, la declarațiile președintelui Donald Trump privind trimiterea a 1000 de soldați americani suplimentari în Polonia.

Kremlinul a informat, joi, că armata Rusiei urmăreşte cu atenţie planurile SUA de a trimite soldaţi în Polonia şi ia măsuri pentru a se asigura că securitatea naţională nu este ameninţată.

„Armata Rusiei urmăreşte aceste anunţuri îndeaproape, analizează informaţiile şi ia măsurile necesare pentru ca astfel de decizii să nu ameninţe securitatea Federaţiei Ruse”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov.

Sergei Ryabkov, ministru adjunct de Externe, a declarat conform agenţiei RIA că decizia lui Trump arată intenţii „agresive”.

 

Citește și
donald trump
Scandal imens provocat de ultimele declarații ale lui Trump. O senatoare cere destituirea lui
SUA ar putea trimite din nou soldați americani în Polonia

Preşedintele american a anunţat că trimite trupe suplimentare în Polonia, criticând din nou Germania, pe care o consideră ”ostatica” Moscovei din cauza aprovizionării sale energetice. Trump nu a anunţat înfiinţarea unei baze militare permanente, aşa cum voia Varşovia, însă a menţionat în trecere trimiterea a aproximativ 1.000 de militari suplimentari, după ce a evocat iniţial 2.000 de militari suplimentari, în Biroul Oval. ”Va fi o prezenţă în timp care, sperăm, va creşte treptat”, a subliniat Trump, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, care s-a angajat să dezvolte şi susţină finanţarea infrastructurilor necesare în vederea facilitării ”unei prezenţe americane sporite”, a afirmat Trump. Aproximativ 5.000 de militari americani efectuează deja rotaţii pe teritoriul polonez, în cadrul operaţiunilor NATO. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a salutat anunţul american, în care vede ”angajamentul puternic” al Statelor Unite faţă de securitatea Europei şi ”forţa legăturilor transatlantice”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult