Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Armata americană s-a simțit amenințată și a deschis rapid focul în Orientul Mijlociu. Ce ținte multiple a distrus

Forţele americane au anunţat marţi că în ultimele 24 de ore au distrus opt drone aparţinând rebelilor houthi din Yemen, notează AFP.

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a precizat că aceste drone au fost distruse "în zone din Yemen controlate de houthi" deoarece reprezentau "o ameninţare iminentă".

Controlând o parte a ţării, rebelii houthi lansează de câteva luni atacuri asupra navelor în Marea Roşie, zonă crucială pentru comerţul mondial, susţinând că acţionează în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza, asediaţi şi bombardaţi de Israel, informează Agerpres.

SUA și Marea Britanie, atacuri repetate în Yemen

Aceste atacuri au făcut să explodeze vertiginos costurile de asigurare pentru navele care tranzitează Marea Roşie şi au determinat multe companii de transport maritim să navigheze pe la capătul sudic al Africii, o rută mult mai lungă.

Statele Unite şi Marea Britanie efectuează regulat, alături de o coaliţie internaţională, lovituri drept represalii în Yemen, cu scopul de a reduce capacităţile rebelilor houthi sprijiniţi de Iran.

Citește și
armata SUA
Armata SUA a lansat noi atacuri în Orientul Mijlociu. Ce „distrugeri” au fost raportate la Washington

Pe de altă parte, "forţele aliate au distrus o dronă deasupra Golfului Aden", a indicat CENTCOM, adăugând că "nu s-au înregistrat răniţi sau pagube pe navele americane, navele coaliţiei sau navele comerciale".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult