Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arma minune care nu mai vine. Cum s-a construit mitul care poate costa războiul

În timp ce războiul din Ucraina se apropie de a doua iarnă, dezbaterile din SUA pe tema sprijinului militar oferit Kievului urmează același ciclu predictibil, ducând la crearea unui mit fals al „armei minune”.

Livrările de artilerie HIMARS, sisteme de apărare aeriană Patriot, mult așteptatele tancuri Abrams, muniții cu dispersie și mult râvnitele avioane F-16 – toate au urmat același model: refuzul inițial al Washingtonului, luni de lobby insistent al oficialilor de la Kiev susținuți de opinia publică din Occident, schimbarea de poziție a Americii și finalmente confirmarea că Ucraina va primi armele cerute.

Mai nou, se duc discuții interminabile despre rachetele cu rază lungă de acțiune Army Tactical Missile Systems (ATACMS), pe care Kievul le consideră esențiale pentru respingerea invadatorilor.

Până acum, ATACMS respectă tiparul menționat și încă se află în faza refuzului. Departamentul de Stat a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, de 325 de milioane de dolari, însă sistemul ATACMS nu figurează încă pe lista de echipamente.

Citiți articolul integral pe SpotMedia!

Citește și
Abrams tancuri
Tancurile de tip Abrams urmează să fie livrate Ucrainei săptămâna viitoare, anunţă Joe Biden

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult