Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arma de război formidabilă pe care China a construit-o și răspunsul pe care îl pregătesc Statele Unite

Cel mai puternic portavion lansat la apă de China a început testele pe mare în luna mai, iar Statele Unite au în construcție cel mai modern vas din această categorie.

Comparația între portavioanele acestor puteri militare arată cine deține supremația pe oceanele lumii și indică evoluția celor două flote rivale.

La 1 mai, cel mai nou portavion al Chinei a părăsit dana din Shanghai și a început primul său test, care a durat opt zile. Denumit Fujian, portavionul, singurul din clasa chineză 003, are un design complet nou în comparație cu celelalte vase din această categorie și reprezintă un simbol al ambițiilor navale în continuă expansiune ale Chinei, se arată într-o analiză publicată de Business Insider.

Fujian este cel mai puternic rival al portavioanelor americane care au dominat decenii la rând oceanele lumii. China pare să fi construit o navă de război formidabilă, însă o evaluare a dotărilor acestui portavion arată că îi lipsesc unele avantaje cheie pe care le deține cea mai nouă clasă de portavioane americane.

Citeşte informaţiile integral în articolul publicat de spotmedia.ro.

Citește și
Dong Jun
China a trecut la amenințări. "Vom acționa cu determinare și forță". Ținta Beijingului

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult