Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Are Kamala Harris ceea ce este necesar pentru a-l învinge pe Trump? Ce spun sondajele

Calea pentru vicepreședintele Kamala Harris pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat este liberă, scrie BBC.

Aceasta a fost partea ușoară. Cea mai mare provocare – înfrângerea candidatului republican Donald Trump în noiembrie – urmează.

Înălțarea ei în vârful clasamentului ar aduce noi puncte forte pentru democrați, dar dezvăluie și slăbiciuni care au fost mai puțin îngrijorătoare pentru Biden.

Potrivit sondajelor recente, Harris îl urmărește ușor pe fostul președinte – o poziție aproximativ similară cu cea în care se afla Biden înainte de anunțul său istoric.

Dar s-ar putea să fie mai mult loc pentru ca acele numere să se schimbe pe măsură ce trecem de la o potrivire ipotetică la una foarte reală.

Pentru cel puțin o clipă, democrații au un bust de energie după mai bine de trei săptămâni în care toate privirile erau îndreptate spre președintele Biden care dădea gafă după gafă.

Toți potențialii rivali principali ai lui Harris pentru nominalizare au susținut-o, la fel ca fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, care rămâne unul dintre cei mai influenți jucători din politica democrată.

Totuși, aceasta se conturează a fi o cursă strânsă în noiembrie - o condiție care reflectă tranșee partizane profunde în politica americană și dezgustul pe care mulți alegători îl au față de Trump ca și candidat.

Principala provocare – și oportunitate – a vicepreședintelui va fi să valorifice această aversiune pentru Trump, să atragă alegători centriști în statele cheie swing și să energizeze baza democrată. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult