Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apple oprește toate vânzările de produse în Rusia. RT și Sputnik sunt eliminate din App Store

Apple a întrerupt toate vânzările de produse în Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei, în timp ce posturile de știri susținute de stat RT și Sputnik au fost eliminate din App Store în toate celelalte țări.

Apple Pay și alte servicii au fost, de asemenea, limitate în Rusia, a transmis compania, conform Sky News.

„Suntem profund îngrijorați de invazia rusă a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din cauza violenței. Susținem eforturile umanitare, oferim ajutor pentru criza refugiaților și facem tot ce putem pentru a ne sprijini echipele din regiune. Am luat o serie de măsuri ca răspuns la invazie. Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia”, a transmis Apple într-un comunicat.

Ucraina a cerut Apple să nu mai vândă produse în Rusia

Într-o scrisoare deschisă, guvernul ucrainean a cerut Apple să oprească accesul la App Store şi să nu mai vândă produse în Rusia, după invadarea pe scară largă a Ucrainei.

Mykhailo Fedorov, Vicepremierul şi Ministrul Transformării Digitale din Ucraina, a trimis şefului Apple, Tim Cook, o scrisoare deschisă în care cerea să ia măsuri împotriva Rusiei.

„Inamicul trebuie să sufere pierderi mari” şi „tehnologia modernă este, poate, cel mai bun răspuns la tancuri şi lansatoare de rachete” se arată, printre altele, în scrisoarea adresată şefului Apple.

Apple, ca şi alte companii care operează în Rusia, a trebuit să se supună în ultimii ani unor reglementări din ce în ce mai restrictive, inclusiv să deschidă un birou local, pentru a răspunde la cererile venite din partea autorităţilor de la Moscova.

În finalul scrisorii, publicate şi pe Twitter, se preciza că Ucraina speră că o astfel de măsură va determina populaţia tânără a Rusiei să lupte împotriva agresiunii militare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult