Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul îngrijorător al lui Vladimir Putin despre Armata Rusă: ”E o întoarcere către URSS”

Putin reînființează un departament de propagandă politică în armata rusă.

Vladimir Putin a aprobat înființarea un nou departament în armata rusă pentru a promova patriotismul, decizie care amintește de practicile sovietice prin care soldații erau educați politic, relatează Reuters.

Decizia va afecta aproape un milion de persoane din serviciul militar activ rus și ar avea scopul de a asigura loialitatea soldaților într-o perioadă în care Rusia este într-o confruntare geopolitică cu Occidentul. ”În situația de confruntare informativă și psihologică în care se află lumea acum crește rolul unității politico-morale a armatei și a societății”, a declarat Ministrul Apărării - Alexandr Kanâșin.

Un decret în acest sens a fost semnat luni de Vladimir Putin. Departamentul militaro-politic din Ministerul Apărării va fi condus de fostul comandat al trupelor ruse în Siria, generalul Andrei Kartapolov. Acesta va conduce departamentul din postura de viceministru al Apărării, potrivit meduza.io.

În Uniunea Sovietică exista un departamentul similar - cel de educație politică a militariilor - care a apărut în anul 1919 în Armata Roșie, continuat și în Armata Sovietică. Departamentul a fost lichidat în anul 1991, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Vladimir Scherbakov, analist militar pentru publicația Nezavisimaya Gazeta a spus că decizia lui Putin de a înființa o versiune a departamentului din era sovietică ridică semne de întrebare. ”Întrebare principală e asta. În era sovietică, departamentul lucra în interesul Partidului Comunist. Nu este clar ce muncă militară-politică va presta acest departament acum și mai important, în interesul cărui partid politic.”

Alții s-au întrebat dacă departamentul de educație politică a soldaților va da tonul unei renașteri a educației ideologice în școli și licee și dacă va fi folosit pentru a-i reeduca pe soldații considerați prea pro-occidentali.

”Totul pare că e o întoarcere graduală către URSS” a scris Dmitry Drize, editor adjunct la ziarul Kommersant.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult