Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunț bulversant din Marea Britanie. Câți oameni se infectează zilnic cu noua tulpină a SARS-CoV-2

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Anglia, rata de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 este atât de ridicată, încât, în fiecare dimineață, s-ar putea umple un spital de la zero

Este anunțul bulversant al celui care coordonează spitalele din țară. Germania, în schimb, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele zile. Virusologii germani rămân însă în alertă pentru noile tulpini, care circulă prin lume, inclusiv una abia detectată în Bavaria și necunoscută până acum.

La fiecare 30 de secunde, ajunge la spital încă un britanic infectat cu SARS-CoV-2, dar unii bolnavi mor în aşteptarea ambulanţei. Echipajele stau cu orele în fata spitalelor să se găsească locuri pentru pacienţii aduşi. Trei din patru paramedici se declară la capătul puterilor şi spun că îşi încep turele înfricoşaţi.

Aşa stând lucrurile, responsabilii sanitari vor ca programul de vaccinare să se facă fără pauză, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Deocamdată însă, Regatul nu dispune de suficiente doze de vaccin.

Printre centrele de vaccinare în masă se numără şi catedrala din Salisbury, unde vârstnicii au experienţa memorabilă de a fi imunizaţi pe fundal de muzică de orgă.

Între timp, medicii norvegieni au tras câteva concluzii după moartea a peste 20 de bătrâni din aziluri, la scurt timp după vaccinare. Respectivii aveau în jur de 90 de ani şi erau într-o stare de sănătate precară.

Steinar Madsen, director medical al Agenției Norvegiene de Medicină: „Acum ne gândim că poate n-ar trebui să-i vaccinăm pe aceşti oameni, care sunt foarte bolnavi, sunt pe ducă. Nu suntem îngrijoraţi. Nu exista niciun motiv să ne temem de vaccin. Vrem doar să fim mai atenţi cu privire la o anumită categorie, restrânsă, de oameni, cei foarte bolnavi. În rest, nu vedem nicio problemă cu vaccinarea”. Veşti un pic mai bune au venit luni din Germania.

Jens Spahn, ministru federal al Sănătății: „Constatăm că numărul infectărilor începe să scadă uşor. Şi la terapie intensivă avem cu 10-15% mai puţin pacienţi decât la apogeu. Lucrurile par să se îndrepte în direcţia corectă. Dar suntem încă departe de ce ar trebui”.

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare în masă în Israel, rezultatele iniţiale ale unui studiu relevă că vaccinul reduce în mod semnificativ numărul de noi infectări.

Studiul a comparat un grup de aproximativ 200.000 de persoane de peste 60 de ani, vaccinate doar cu prima doză de ser Pfizer, cu un grup neimunizat, de aceeaşi dimensiune şi vârstă. Proporţia testelor pozitive a fost cu 33% mai mică în grupul vaccinat.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Aducem şi mai multe doze în ţară. Sper că astăzi să vaccinăm 200.000 de oameni şi să o ţinem aşa toată săptămâna, ca să putem permite o redeschidere graduală a economiei, cu un paşaport de vaccinare”.

Israelul este lider mondial la vaccinare, 30% din populaţie având deja inoculata prima doză de ser. În schimbul unei livrări constante de vaccin, israelienii au fost de acord să împărtășească americanilor de la Pfizer datele unui vast studiu cu privire la rezultate şi reacţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult