Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Antony Blinken, secretarul de stat american, vizită neanunțată în Ramallah. Cu cine s-a întâlnit acolo

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a discutat duminică la Ramallah cu preşedintele Autorităţii palestiniene Mahmoud Abbas.

În prezent, comunitatea internaţională se teme de o extindere a războiului dintre Israel şi Hamas în Cisiordania, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Este prima deplasare a secretarului de stat al SUA în Cisiordania de la începutul războiului, pe 7 octombrie, după atacul sângeros asupra teritoriului israelian al mişcării palestiniene islamiste care controlează Fâşia Gaza, urmat de riposta dură a statului evreu.

Vizita neanunţată a lui Antony Blinken la Ramallah vine în contextul turneului său în Orientul Mijlociu care a mai cuprins Israelul şi Iordania.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Blinken „a reafirmat angajamentul SUA faţă de furnizarea de asistenţă umanitară care salvează vieţi şi de reluarea serviciilor esenţiale" în Gaza.

Citește și
Joe Biden
Războiul Israel - Hamas: Tensiuni în echipa de campanie a lui Biden. Casa Albă, acuzată că e complice la un atac imoral

De asemenea, el a precizat că palestinienii „nu trebuie să fie strămutaţi cu forţa", a declarat Matthew Miller.

Blinken şi Abbas au discutat despre eforturile de "restabilire a calmului şi stabilităţii" în Cisiordania, inclusiv despre necesitatea de a "opri violenţa extremistă împotriva palestinienilor şi de a-i trage la răspundere pe cei responsabili", a adăugat el...

Miller a precizat că Blinken a reiterat că SUA rămâne "angajată în promovarea unor măsuri egale de demnitate şi securitate pentru palestinieni şi israelieni deopotrivă".

Blinken a exprimat, de asemenea, angajamentul SUA de a lucra pentru "realizarea aspiraţiilor legitime ale palestinienilor pentru înfiinţarea unui stat palestinian".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult