Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANSA: Ungaria a blocat o nouă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro

Presa din Italia anunță că Ungaria a blocat acordarea unei noi tranșe de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace.

Anunțul a fost făcut de publicația italiană ANSA, care a citat în acest caz o sursă de la Bruxelles. Această sumă, de 500 de milioane de euro, ar fi trebuit trimisă Kievului pe 22 mai.

Jurnaliștii italieni mai notează că Ungaria a cerut garanții ca Fondul European pentru Pace să joace în viitor un "rol mai global" și să nu fie folosit doar pentru a înarma Ucraina.

Inițial, bugetul fondului era de 5,7 miliarde de euro, care, după 24 februarie 2022, va fi folosit pentru a plăti furnizarea de arme către Kiev.

Tranșe aprobate fără participarea Ungariei

În martie, Uniunea Europeană a majorat Fondul European pentru Pace cu 2,2 miliarde de euro, ajungând astfel la 7,9 miliarde de euro. Aceste fonduri sunt calculate până în 2027. Înainte de începerea conflictului militar din Ucraina, fondurile din acest fond nu au fost niciodată folosite pentru achiziționarea de arme.

Citește și
volodimir zelenski
Germania și Ungaria par să pună primele piedici Ucrainei de a adera la NATO: „Nu este momentul să decidem acum”

La 20 ianuarie, presa poloneză a relatat că Ungaria a blocat un pachet de salvare de 1,5 miliarde de euro pentru Ucraina. Diplomații au recunoscut că țările UE ar putea aproba tranșe fără participarea Ungariei, dacă aceasta continuă să se opună, conform rușilor de la Kommersant.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult