Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Animale protejate din Noua Zeelandă au fost decapitate în incidente „barbare”

O serie de incidente în care au fost decapitate animale protejate din Noua Zeelandă a „şocat şi îngrozit” Departamentul pentru Conservarea Naturii (DOC).  

Într-un incident produs pe plaja Muriwai din Auckland, mai multe persoane s-au filmat în timp ce s-au urcat pe un mare rechin alb mort care era tractat de un vehicul. Capul animalului a fost retezat şi purtat de unul dintre indivizii implicaţi, relatează, luni, dpa, conform Agerpres.

Agenţia guvernamentală a afirmat că două persoane au primit amenzi după ce filmarea cu acest incident a apărut pe reţelele de socializare.

În alte incidente asemănătoare două foci au fost decapitate, un pinguin a fost decapitat şi mai multor păsări migratoare le-au fost îndepărtate capetele şi au fost abandonate pe o plajă.

Şeful echipei de investigaţii al DOC, Dylan Swain, a declarat că incidentele sunt „groteşti şi barbare” şi încalcă legislaţia Noii Zeelande.

Citește și
rechin
Creatura descoperită de mai mulți turiști pe o plajă. ”Arată ca niște îngeri. Sunt foarte rari”

Experţi ai DOC au declarat că decapitările au fost rezultatul unor acţiuni umane şi nu al unor animale din alte specii.

DOC a precizat că unele dintre animale ar fi putut fi descoperite moarte pe plajă, însă nu există un motiv care să justifice îndepărtarea capetelor animalelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult