Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Andy Stone, purtătorul de cuvânt Meta, condamnat la închisoare în Rusia. Ce pedeapsă a primit și ce fapte i se impută

Purtătorul de cuvânt al Meta a fost condamnat la șase ani de închisoare în lipsă. Andy Stone a primite pedeapsa de la un tribunal din Rusia, în lipsă, găsindu-l vinovat pentru „apărarea publică a terorismului”.

Meta, compania fondată de Mark Zuckerberg, este desemnată o organizaţie extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare, Facebook şi Instagram, au fost interzise în ţară din 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Nu există nicio reacție oficială din partea Meta sau a purtătorului de cuvânt al companiei, până în prezent, transmite news.ro.

Interfax a citat-o pe avocata inculpatului, Valentina Filippenkova, care a spus că sentinţa va fi atacată cu recurs. „Am cerut achitarea”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârşitul anului trecut, fără a dezvălui acuzaţii specifice.

Citește și
ilikeit
Meta a lansat o nouă unealtă de inteligență artificială. Cum funcționează

RIA a citat anchetatorii spunând că Stone a publicat comentarii online care apărau „acţiuni agresive, ostile şi violente” faţă de soldaţii ruşi implicaţi în ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea sa militară specială” în Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult