Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Andrei Șevcenko, interviu în lacrimi în presa britanică: "Datoria mea acum este să opresc uciderea copiilor nevinovați"

Andrei Șevcenko, 45 de ani, cel mai mare fotbalist din istoria Ucrainei, a vorbit în presa britanică despre situația dramatică în care se află țara sa după invazia armatei ruse.

Celebrul ucrainean i-a povestit fostului fotbalist englez Jamie Redknapp, care în prezent este editorialist la Daily Mail, cum a aflat că rușii i-au invadat țara.

"Dormeam. Am primit un telefon. Era mama mea. Ea mi-a spus: 'A început războiul'. Nu mi-a venit să cred că Rusia va face acest pas și va începe războiul. Eram în stare de șoc", a mărturisit printre lacrimi Andrei Șevcenko.

Fostul mare atacant a mărturisit că rudele sale au refuzat să părăsească Ucraina: "Mama mea este acolo. Sora mea este acolo. Unchiul meu, mătușa mea, vărul meu... Prietenii mei – unii în prima linie. Ei se află acolo pentru țara noastră, pentru libertatea noastră, pentru mândria noastră. Ne apărăm. Luptăm. Trebuie să facem asta, nu avem de ales".

Șevcenko a mai afirmat că e mândru de faptul că este ucrainean și a precizat că niciodată nu a fost mai fericit că provine din țara pe al cărui drapel se găsesc culorile albastru și galben.

Citește și
praf
ANM: Nu se preconizează o deplasare a norului poluant din Ucraina în România. Praful din orașe, produs de secetă și vânt

 

"Șeva" nu a vrut să-i pronunțe numele lui Putin

 

În dialogul cu Jamie Redknapp, fostul star de la Dinamo Kiev, Milan și Chelsea nu a dorit să-i pronunțe numele lui Vladmir Putin, președintele Rusiei.

"Sunt tată a patru copii. Tu ești tată a trei copii, Jamie. Nu putem accepta asta. Copii nevinovați mor. Fără niciun motiv. La asta lucrez - pentru a opri acest război. Acest război nu are motive", a spus "Șeva".

"Când vezi că oamenii de pe străzi merg cu mâinile goale pentru a opri tancul, este impresionant. Ne vom apăra până la capăt. Rusia nu este binevenită aici", a mai declarat fostul mare fotbalist.

Șevcenko a avut numai cuvinte de laudă la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski: "Poziția lui a fost foarte importantă. Ar fi putut pleca, dar a transmis un mesaj clar că va rămâne și că trebuie să ne apărăm țara. Asta a unit poporul ucrainean. A rămas cu ei! Nu ne vom da bătuți".

 

A fost unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului

 

În cariera sa de fotbalist, Andrei Șevcenko a evoluat pentru Dinamo Kiev, AC Milan și Chelsea. Printre altele, el a câștigat Liga Campionilor și Balonul de Aur.

Pentru echipa națioanlă a Ucrainei, fostul atacant a bifat 111 selecții și a marcat 48 de goluri.

Ca antrenor, "Șeva" a fost selecționerul Ucrainei între 2016 și 2021. Anul trceut, el a dus reprezentativa ucraineană până în sferturile de finală ale EURO 2020.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult