Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă: Papa Benedict XVI a știut despre copiii abuzați sexual de preoți când era arhiepiscop

Papa Benedict al XVI-lea a știut despre preoții care au abuzat copii atunci când avea funcția de arhiepiscop de München între 1977 și 1981, se arată într-un raport al arhiepiscopiei, care respinge negările de până acum ale lui Benedict.

”A fost informat cu privire la aceste fapte”, a declarat avocatul Martin Pusch la München, potrivit CNN, în cadrul unei proceduri în care au fost anunțate concluziile anchetei.

”Credem că el poate fi acuzat de abateri disciplinare în patru cazuri”, a spus Pusch.

”Două dintre aceste cazuri vizează abuzuri comise în timpul mandatului său și sancționate de stat. În ambele cazuri, făptuitorii au rămas activi în pastorală. În timpul mandatului său, au avut loc cazuri de abuz”, a mai spus Pusch, referindu-se la Papa Benedict drept cardinalul Joseph Ratzinger, care era numele și titlul său la acea vreme.

”În acele cazuri, preoții respectivi și-au continuat munca fără sancțiuni. Biserica nu a făcut nimic. El a susținut că nu a știut despre anumite fapte, deși noi credem că nu este așa, în baza a ceea ce am aflat”, a spus Pusch.

Citește și
Papa Benedict
Pe cine dă vina papa Benedict pentru cazurile de pedofilie din sânul Bisericii Catolice
 Fostul Papa Benedict a scos din biserici 400 de preoti acuzați că ar fi molestat copii  

Papa Benedict XVI a caterisit aproape 400 de preoți în doi ani de zile pentru molestarea copiilor, conform unor documente obținute de Associated Press și citate de The Guardian.

Astfel, datele statistice pentru anii 2011 și 2012 arată o creștere dramatică a numărului preoților implicați în aceste cazuri, spre deosebire de cei 171 de preoți dați afară din biserica în anii 2008 și 2009 - atunci când Papa Benedict XVI a dat publicității pentru prima dată cifra celor caterisiți.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a confirmat aceste informații. Anterior, Vaticanul a făcut publice doar numărul cazurilor de abuzuri sexuale care au fost reclamate, precum și numărul de procese pe care le-a autorizat. Mai multe detalii, aici.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult