Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în Germania, după ce două avioane de luptă s-au ciocnit. Cutiile negre, căutate

Autoritățile din Germania desfășoară o anchetă, după ce două avioane de luptă Eurofighter s-au ciocnit luni. Pentru moment, cutiile negre ale celor două aeronave nu au fost găsite.

Ambii piloţi au reuşit să se catapulteze, dar unul din ei a murit, iar celălalt a fost transportat la spital cu răni. Forţele aeriene germane au confirmat marţi, pe Twitter, că pilotul decedat avea 27 de ani şi 400 de ore de zbor la activ, informează Agerpres.

Celălalt pilot avea o experienţă de zbor de peste 3.700 de ore. El se află în stare stabilă într-un spital din Rostock, a confirmat un responsabil militar.

Marţi, în jur de 300 de militari ai Bundeswehr cercetau locurile unde s-au prăbuşit cele două avioane, căutând elemente care ar putea fi folosite în cadrul anchetei, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene.

Potrivit responsabilului militar, cutiile negre ale celor două avioane nu au fost găsite încă.

Citește și
airbus TAROM
Incident deasupra Germaniei. Un avion Tarom a fost interceptat de două Eurofighter

Exerciţiile de luptă cu avioane Eurofighter, care au loc de obicei de câteva ori pe zi, au fost suspendate până la finalizarea investigaţiilor, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a răspuns speculaţiilor cu privire la starea echipamentelor militare, precizând că, în cazul avioanelor Eurofighter, capacitatea operaţională este de circa 60%, în media europeană.

Niciun civil nu a fost rănit sau ucis în acest accident, cel mai grav suferit de Bundeswehr în ultimii ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult