Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analiză: Un eventual atac „agresiv” al Hezbollah în Israel ar putea avea „impact uriaș” la nivel global

Există temeri că războiul Israel-Hamas s-ar putea deschide pe un alt front dacă Hezbollah lansează un „atac agresiv”, spune specialistul Sky News, Alex Rossi, raportând în direct din sudul Libanului.

Au avut loc deja o serie de ciocniri și schimburi de focuri peste graniță între Israel și gruparea militantă libaneză, care și-a arătat sprijinul pentru Hamas.

Hezbollah este „înarmat pe scară largă cu arme sofisticate” și mulți dintre luptătorii săi au sediul de-a lungul graniței cu Israelul, explică Rossi.

„A fost relativ liniște aici, dar teama este că ar putea exista o greșeală de calcul sau chiar un atac foarte agresiv din partea Hezbollah, care ar putea declanșa o altă conflagrație care ar putea avea un impact uriaș, nu doar la nivel regional, ci și la nivel global”.

Rossi spune că SUA au încercat să descurajeze Hezbollah să intre în conflict cu Israelul și au trimis mesaje „la cel mai înalt nivel” avertizând Iranul (care sprijină Hezbollah) să nu lase organizația să se implice.

O presupusă lovitură israeliană asupra aeroporturilor siriene de joi ar fi fost executată „pentru a opri armele să vină în Siria și apoi să se îndrepte spre Hezbollah aici în Liban”, a spus Rossi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult