Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analiză: Israelul lansează a treia ofensivă terestră în tabăra de refugiați din Gaza. Civilii sunt din nou în pericol

Israelul a emis o serie de ordine de evacuare în Gaza în timp ce își continuă ofensiva militară.

Palestinienilor li s-a spus să părăsească tabăra de refugiați Jabalia din nordul Gazei, unde se spune că cel puțin 29 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene.

Analistul Sky News Dominic Waghorn, spune că războiul Israelului din Gaza „se învârte în cerc”.

„Acum lansează a treia ofensivă terestră în Jabaliya de la începutul războiului, deoarece Hamas continuă să apară”, spune el.

„Impresiile pe care le-au dat israelienii când au intrat în Liban la începutul lunii a fost că Gaza a fost curățată. Dar Hamas a reapărut și în forță suficientă pentru a necesita o a treia ofensivă terestră a israelienilor”.

„Așadar, înainte de asta, israelienii au lansat atacuri aeriene despre care spun că au eliminat centrele de comandă și control Hamas, despre care spun că erau încorporate în locuri precum școli și centre sanitare”, spune analistul.

„În acele locuri, au fost, fără îndoială, o mulțime de civili, dintre care mulți au murit și am văzut câteva scene îngrozitoare în ultimele zile din Gaza.

Israelul nu a prezentat încă multe dovezi care să susțină afirmația lor că aceste locuri erau de fapt folosite de Hamas ca centre de comandă și control”.

„Dar impactul asupra populației civile a fost deja enorm acolo de-a lungul anului. Nu este complet clar care sunt motivele încă, dar cu siguranță Israelul se întoarce cu mare forță în nordul Gazei, cu un mare preț pentru civilii de acolo”, concluzioneanză analistul. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult