Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analiză: Cum se folosesc SUA de paranoia lui Kim Jong Un pentru a opri discuțiile cu Vladimir Putin

SUA au desecretizat informațiile sugerând că Kim Jong Un se va întâlni cu Vladimir Putin dintr-un motiv anume, potrivit unui analist militar: să încerce să oprească discuțiile privind vânzarea de arme, scrie Sky News.

Acest tip de informații sunt de obicei ținute secrete, iar difuzarea sa indică că Washingtonul încearcă să joace cu „paranoia” liderului nord-coreean cu privire la părăsirea țării, a spus Sean Bell.

O „axă a răului” între cele două națiuni – și potențial China – este principala amenințare pentru Occident pe care o reprezintă discuțiile, mai degrabă decât armele în sine.

„Dacă pot determina Rusia și/sau China să fie implicate în exerciții comune cu Coreea de Nord, atunci aproape sigur că vor crea un fel de axă a răului, iar Occidentul va avea de suferit”, a spus Bell.

El a explicat că administrația nord-coreeană a dorit să răspundă exercițiilor militare comune „intimidante” desfășurate de SUA și Coreea de Sud.

„Însuși faptul că SUA au declasificat această informație destul de repede și le-au alimentat aproape sigur, într-un efort de a încerca să împiedice această întâlnire”, a spus Sean Bell.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult