Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analist militar: Decizia Rusiei privind districtul Leningrad „sugerează că se pregătește pentru un posibil război cu NATO”

În weekend, portalul federal rus al proiectelor de acte legislative de reglementare a publicat un decret prezidențial care va reforma districtul militar Leningrad, scrie Sky News. 

Mișcarea permite mutarea Flotei de Nord (NF) a țării, determinând speculații care sugerează că forțele sale vor fi transferate în districtul recent reformat.

Deși semnificația acestor evoluții poate să nu pară evidentă, analistul militar rus Yuri Fedorov a sugerat că recrearea districtului militar Leningrad indică faptul că Moscova se pregătește pentru posibile conflicte cu statele baltice și NATO.

„Cartierul militar Leningrad are două teatre de operațiuni - țările baltice și Finlanda [un membru NATO]”, a spus el.

Analistul a declarat pentru Agentstvo că restructurarea a fost concepută pentru perioada de după război din Ucraina, deoarece acum toate forțele care vor fi transferate în districtul Leningrad sunt în prezent ocupate în acel conflict.

„Probabil 20% rămân pe loc și nu sunt pregătiți pentru luptă”, a adăugat Fedorov.

El a spus că atunci când războiul din Ucraina se va termina, toate țările implicate în conflict se vor confrunta cu problema pregătirii pentru un viitor război - cu NATO, SUA și Europa desfășurând mari forțe de descurajare la granițele ruse, iar Ucraina va încerca și ea să se alăture NATO.

„Rusia se va confrunta cu o sarcină și mai dificilă, deoarece armata este distrusă, armele moderne sunt epuizate, războiul a scos la iveală o mulțime de puncte slabe în armată”, a spus el.

„Se vor strădui să recreeze forțe armate capabile să ducă război în Europa și cu Ucraina și NATO în teatrul de vest”.

Potrivit think-tank-ului Institutului pentru Studierea Războiului, decizia sugerează că „Rusia vede nevoia să-și restructureze forțele care se confruntă cu NATO și o poziție probabilă la granița cu Finlanda, deși rămâne neclar cum va putea Rusia să se mobilizeze și să se antreneze„. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult