Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amprentă de dinozaur veche de 115 milioane de ani, distrusă cu ciocanul

Persoane necunoscute au distrus cu ciocanul o amprentă de dinozaur veche de 115 milioane de ani în situl din localitatea Flat Rocks, din sud-estul Australiei

Amprenta, care aparţine unui dinozaur carnivor, a fost descoperită în 2006 în această zonă care face parte din parcul marin Bunurong, din statul Victoria, potrivit Agerpres.

Paleontologii Muzeului Victoria şi cei de la Universitatea Monash au decis să lase amprenta la faţa locului pentru ca vizitatorii să o poată aprecia în mediul său natural.

Paznicii parcului au descoperit luna trecută, în timpul unei vizite a unui grup de elevi, pagubele aduse acestui sit, unul din puţinele locuri din lume unde se păstrează urme ale dinozaurilor din Epoca Fierului.

"Este foarte trist să gândeşti că o persoană sau persoane care cunoşteau locul unde se afla urma pot să distrugă şi să aducă prejudicii unui simbol local care are importanţă ştiinţifică internaţională", a declarat Mike Cleeland, de la Bunurong Environment Centre.

Citește și
hatzegopteryx
Fosilele unui dinozaur care a trait in zona Hateg acum 70 de milioane de ani au fost descoperite. Cum arata "bestia"

Paleontologii nu au putut determina din ce specie face parte urma din Flat Rocks, o zonă care a fost populată de cel puţin şase tipuri de dinozauri carnivori şi unde au fost găsite oase şi dinţi de reptile mici şi de alte animale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult