Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Americancă, arestată după ce ar fi spălat bani pentru ISIS. A fraudat 85.000 de dolari

O americancă este acuzată că ar fi convertit 85.000 de dolari în Bitcoin şi alte valute virtuale, pentru a sprijini Statul Islamic. Ea a fost capturată în timp ce încerca să părăsească SUA, cu avionul.

Zoobia Shahnaz, în vârstă de 27 de ani, din SUA, a fost adusă marţi în instanţă, într-un tribunal federal din New York. Într-un rechizitoriu cu 5 capete de acuzare, Shahnaz este acuzată de frauda bancară, conspiraţie pentru a comite spălare de bani şi alte trei infracţiuni, conform unui comunicat al Departamentului american de Justiţie, relatează RT

Femeia este acuzată că a fraudat mai multe instituții financiare, de pe urma cărora a câştigat peste 85.000 de dolari. După aceea, se presupune că a convertit bancnotele în monede de tip bitcoin şi alte valute virtuale similiare, care au fost transferate în fonduri din străinătate, iar banii au fost spălaţi pentru a putea susţine Statul Islamic.

Shahnaz a fost arestată miercuri pe aeroportul internaţional John F. Kennedy. După ce a primit o serie de întrebări din partea din partea autorităţilor, a fost reţinută, ea precizând că voia să plece în Pakistan. Femeia a spălat monedele bitcoin pentru oameni din China, Turcia şi Pakistan.

De asemenea, suspecta a accesat site-uri de propagandă ale ISIS, care conţineau mesaje şi materiale violente ale Statului Islamic, şi a contactat pe reţelele de socializare recrutori ISIS", conform unui comunicat.

Citește și
isis
Raport: O treime din armele folosite de ISIS sunt fabricate în state UE, între care România

Ea a căutat pe internet: "Recrutori ISIS, finanţatori, luptători, inclusiv cei care au organizat atacuri de tip lup singuratic împotriva țintelor americane", se mai arătă în comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult