Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amenințarea Hamas după ce liderul grupării a fost ucis: „A fost un act de lașitate”.Ținta militanților

Înaltul oficial Hamas Moussa Abu Marzouk a promis că asasinarea liderului politic al grupării, Ismail Haniyeh, „nu va rămâne nepedepsită”.

„Asasinarea liderului Ismail Haniyeh a fost un act de lașitate”, a declarat Marzouk, citat de televiziunea Al-Aqsa TV, condusă de Hamas. Gruparea militantă palestiniană Hamas a atribuit moartea sa unui „raid sionist”.

Armata israeliană a refuzat să comenteze informațiile din presa străină privind asasinarea lui Haniyeh, relatează AFP, potrivit agenției de știri Baha.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la primele ore ale dimineții de miercuri, în Iran, a declarat gruparea militantă palestiniană Hamas, calificând atacul drept o „escaladare severă” care nu își va atinge obiectivele.

Și liderul Hezbollah a fost ucis

Gardienii Revoluției din Iran au confirmat moartea lui Haniyeh, la câteva ore după ce acesta a participat la o ceremonie de depunere a jurământului pentru noul președinte al țării, și au declarat că fac investigații.

Citește și
soldați israelieni
Hamas anunță un nou masacru israelian în Fâșia Gaza. Zeci de persoane au fost ucise într-un atac care a vizat o școală

Vestea, care a venit la mai puțin de 24 de ore după ce Israelul a afirmat că l-a ucis pe comandantul Hezbollah, pare să reducă șansele unui acord iminent de încetare a focului în Gaza.

„Acest asasinat al fratelui Haniyeh de către ocupația israeliană este o escaladare gravă care urmărește să frângă voința Hamas”, a declarat pentru Reuters Sami Abu Zuhri, înalt oficial Hamas, relatează Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult