Amendă de 290 milioane de euro pentru Uber, în Europa. Țara din care datele persononale ale şoferilor au fost trimise în SUA
Uber a pus capăt acestei practici, a precizat DPA.
"Această decizie eronată, precum şi amenda extroardinară, sunt complet nejustificate. Procesul de transfer transfrontalier al datelor al Uber a respectat perioada de trei ani prevăzută în regulamentul GDPR. Vom face recurs şi rămânem încrezători că bunul simţ va câştiga", a subliniat purtătorul de cuvânt de la Uber, Caspar Nixon.
"Uber a transferat datele personale ale şoferilor europeni către SUA şi a eşuat în a proteja în mod adecvat aceste date. Aceasta constituie o încălcare gravă a General Data Protection Regulation (GDPR)", a precizat DPA, potrivit Agerpres.
Autoritatea a precizat că investigaţia sa a fost declanşată de o plângere venită de la şoferii francezi.
Separat, Autoritatea de Reglementare a Protecţiei Datelor Personale din Franţa (CNIL) a dat publicităţii un comunicat separat în care informează că a cooperat cu organismul similar din Ţările de Jos, unde se află sediul european al Uber.
Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.