Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadoarea SUA la Moscova, convocată de MAE rus la o zi după vizita lui Joe Biden la Kiev

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat-o, marți, pe ambasadoarea SUA în Rusia, Lynne Tracy, solicitarea fiind „în legătură cu implicarea tot mai mare a Statelor Unite în ostilitățile de partea regimului de la Kiev”, potrivit CNN.

„Nota de protest înmânată ambasadorului subliniază că pomparea armelor către Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și indicarea țintelor pentru loviturile împotriva infrastructurii militare și civile ruse, demonstrează în mod clar inconsecvența și falsitatea declarațiilor părții americane, potrivit cărora Statele Unite nu sunt parte a conflictului”, a transmis Ministerul rus de Externe.

„În acest sens, ambasadorului i s-a spus că actualul curs agresiv al Statelor Unite de a aprofunda confruntarea cu Rusia în toate domeniile este contraproductiv”, mai transmite ministerul.

Potrivit comunicatului, Washingtonul „trebuie să ia măsuri care să implice retragerea militarilor și echipamentelor SUA-NATO, precum și încetarea activității ostile antiruse”.

Amabsadoarea americană de la Moscova a fost convocată de MAE rus la o zi după ce președintele Joe Biden a mers într-o vizită surpriză la Kiev, cu patru zile înainte de marcarea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult