Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amal Clooney a fost unul dintre experții juridici care au recomandat mandatul de arestare pe numele premierului Netanyahu

Your browser doesn't support HTML5 video.

O judecătoare din România se va pronunța în privința mandatelor de arestare cerute de procurorul Curții Penale Internaționale, pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu și lideri ai grupării Hamas.

Între timp, la București, zeci de studenți protestează la Facultățile de Psihologie și Sociologie. Și-au amplasat acolo corturi și cer încetarea parteneriatelor educaționale cu Israelul. Karim Khan, procuror-șef, Curtea Penală Internațională: „Nimeni nu este mai presus de lege." Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale - printre care și românca Iulia Motoc - urmează să se pronunţe asupra cererii formulate luni de procurorul-şef al acestei instanţe de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai Hamas, pentru presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza. Amal Clooney, soția starului de la Hollywood, a dezvăluit că a fost unul dintre experții juridici care au recomandat mandatele de arestare pe numele premierului Netanyahu și a liderilor Hamas.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „Acuzațiile absurde ale procurorilor împotriva mea și a ministrului apărării din Israel sunt doar o încercare de a nega Israelului dreptul de bază la autoapărare, și vă asigur de un lucru: această tentativă va eșua complet." Președintele american Joe Biden a apreciat drept scandalos mandatul de arestare solicitat de Curtea Penală internațională. Însă Franța susține decizia Curții.

La București o mișcare studențească pro-palestina după modelul celor din marile campusuri universitare occidentale, prinde contur pe un teren din cadrul Universității București.

Aproximativ 30 de studenți români s-au adunat pe spațiul verde dintre facultățile de Psihologie și Sociologie ale Universității București în semn de solidaritate față de poporul palestinian. Au amplasat câteva corturi, au pături și saci de dormit și și-au petrecut deja o noapte acolo. Sunt pașnici, nu au creat probleme, așa că până acum conducerea universității nu a luat vreo măsură împotrivă lor. Studenții spun că nu există o persoană desemnată organizator și că s-au adunat în urma unui îndemn venit pe o rețea socială. Protestatarii cer încetarea tuturor legăturilor cu instituțiile de învățământ israeliene. Universitatea București are înscriși doi studenți palestinieni și un singur parteneriat educațional, din 498, cu o Universitate din Israel.

Citește și
benjamin netanyahu
Marele aliat european al SUA care „sprijină CPI” în decizia sa de a cere mandate de arestare pentru Netanyahu

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult