Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în Franța. Un șofer a încercat să intre cu mașina într-o mulțime. Bilanțul victimelor

O barieră de securitate a oprit o baie de sânge în sudul Franței. Un șofer a încercat să intre cu mașina într-un grup de 50 de persoane aflate la o terasă din orașul Nîmes, dar s-a oprit într-o barieră de securitate, relatează AFP.

 

Un şofer a rănit uşor două persoane în noaptea de joi spre vineri la Nîmes, în sudul Franţei, încercând să lovească pietoni. Numărul victimelor putea să fie mai mare dacă maşina nu s-ar fi oprit într-o barieră de securitate.

Vineri, în jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un bărbat de 32 de ani şi-a îndreptat în viteză maşina în direcţia a 50 de persoane, clienţi ai unui bar, care se aflau pe terasa din faţa localului.

Autoturismul său, un Peugeot alb, şi-a încheiat cursa într-o barieră de securitate, instalată de autorităţi înaintea unei mari sărbători populare la Nîmes legată de luptele cu tauri.

Mai mulţi martori la incident, întrebați de AFP, au spus că l-au auzit pe şoferul autoturismului strigând ”Allah akbar”. Bărbatul nu este cunoscut poliţiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la faţa locului şi a explicat ulterior că şoferul a încercat să fugă, dar a fost reţinut şi luat la bătaie de mulţime.

Într-o stare de ”relativă confuzie mentală” în timpul arestării sale, el a fost spitalizat, a adăugat procurorul. Autorităţile franceză au deschis în acest caz o anchetă pentru 'tentativă de omor', conform agenţiei de presă citate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult