Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în Asia. Zona în care una din două persoane testate este pozitivă cu Covid-19

Covid-19 face ravagii în statul indian Goa. Una din două persoane testate aici este pozitivă. Din acet motiv, autoritățile au luat o decizie radicală, informează CNN.

Vineri, în Goa, statul cu cea mai ridicată rată de pozitivare din India, 51,4% din testele efectuate au fost pozitive. Situația a fost similară și cu o zi în urmă. Mai exact, joi, din cele 5.910 teste efectuate, 3.019 au fost pozitive.

În acest context, autoritățile au decis ca statul Goa, acolo unde trăiesc aproximativ 1,5 milioane de oameni, să intre în carantină totală timp de patru zile.

"E singura soluție. Am avut probleme cu aprovizionarea de oxigen, dar și altele. Trebuie să reducem rata de pozitivare", a declarat ministrul Sănătății din Goa, Vishwajit P. Rane.

Oamenii nu au voie să iasă din case fără un motiv întemeiat, iar școlile, barurile, sălile de sport, cinematografele și alte spații publice au fost închise. De asemenea, adunările politice și sociale au fost interzise.

Citește și
UE analizează un nou tratament împotriva Covid-19. Ce este Sotrovimab
UE analizează un nou tratament împotriva Covid-19. Ce este Sotrovimab

Guvernul i-a încurajat pe oameni să lucreze de acasă și a impus restricții privind capacitatea și programul restaurantelor și magazinelor.

„Sistemul de sănătate al statului este deja suprasolicitat”, a avertizat ministrul sănătății din Goa.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult