Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aleksei Navalnîi susține că personalul închisorii i-a pus același discurs al lui Putin în fiecare seară timp de 100 de zile

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, spune că personalul închisorii în care este încarcerat i-a pus același discurs al lui Vladimir Putin în fiecare seară timp de 100 de zile, scrie Sky News.

Într-o postare pe Facebook, Navalnîi a spus că personalul închisorii a numit fapta o „activitate de consolidare a moralului”, adăugând că înregistrarea este discursul președintelui din 2023 către Parlament.

Bărbatul de 47 de ani spune că a cerut să mai modifice discursurile, dar cererea a fost respinsă.

Navalnîi ispășește pedepse în cumul totală de 11 ani de închisoare în penitenciarul IK-6 din Melekhovo, la aproximativ 235 km est de Moscova, pentru fraudă și alte acuzații.

Susținătorii săi au acuzat Moscova că încearcă să-l înnebunească pentru a reduce la tăcere criticile sale la adresa președintelui rus, pe care Kremlinul le neagă.

Ei au acuzat, de asemenea, autoritățile închisorii că nu i-au oferit lui Navalnîi asistență medicală adecvată și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sănătatea sa.

Politicianul de opoziție a depus numeroase plângeri împotriva penitenciarului, toate fiind respinse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult