Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aleksandr Lukaşenko, despre cetățenii din Belarus: „Dacă vor să trăiască liniștiți, să facă ce le spun eu”

Aleksandr Lukaşenko le-a cerut joi belaruşilor să i se supună „dacă vor să trăiască liniştiţi”.

Președintele Belarusului a făcut declarațiile în contextul în care ţara s-ar putea vedea implicată în aşa-numita „operaţiune militară specială” a Rusiei în Ucraina, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Declarațiile lui Lukașenko despre cetățenii din Belarus

„Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu”, a spus Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, potrivit agenţiei de stat BELTA.

Lukaşenko, care la 10 octombrie a anunţat că a ajuns la un acord cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a desfăşura un grup regional comun de trupe pe teritoriul belarus, a spus că le-a cerut militarilor să informeze poporul în legătură cu tot ceea ce se întâmplă.

„Ştiţi, i-am însărcinat pe militari să menţină poporul informat în legătură cu tot ceea ce se întâmplă”, a spus el.

Citește și
avioane ruse
Avioane militare ruse patrulează la frontiera cu Belarus pentru a contracara „amenințările Occidentului”

Lukaşenko s-a plâns că opozanţii săi îl acuză că încearcă să intimideze poporul belarus pentru a păstra controlul.

Președintele belarus: „Nu vreau să vă sperii”

„Dimpotrivă! Nu vreau să vă sperii. Pur şi simplu vreau să informez poporul de tot ceea ce se întâmplă, în proporţie de 100%. Şi ca poporul să ia apoi o decizie. Dacă vor să se bage în probleme, aşa să facă. Să pună mâna pe drapel şi tot înainte”, a spus el.

Preşedintele belarus, aflat la putere de mai bine de un sfert de secol, s-a confruntat în 2020 cu cele mai importante proteste din toate mandatele sale, după ultimele alegeri prezidenţiale, calificate drept frauduloase de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

De atunci, Lukaşenko a insistat să denunţe ceea ce el a numit ameninţări externe din partea NATO şi a Ucrainei şi a devenit cel mai important aliat al Rusiei, sprijinind chiar Moscova în campania sa militară împotriva ţării vecine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult