Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aleksandr Lukașenko: Dacă NATO trimite trupe în Ucraina, va începe al treilea război mondial. Vor fi folosite arme nucleare

Dacă NATO va trimite trupe în Ucraina, va începe al treilea război mondial, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko într-un interviu acordat postului TV Rusia 1, citat de agenția de presă BelTA, care este controlată de statul belarus.

"Ucraina nu va fi capabilă să învingă Rusia. Atunci cine? Occidentul. NATO. Trebuie să vedem acest lucru. O vedem cu președintele Putin. NATO își poate trimite trupele în mod deschis (fără ca măcar să se ascundă)", a spus șeful statului Belarus, conform sursei citate.

"Acum trimit arme, mercenari, fost personal militar, F-16 și așa mai departe. Dar să planifice operațiuni și să desfășoare operațiuni cu mâinile NATO de pe teritoriul Ucrainei... Și mai bine, să cucerească Belarusul de pe partea polonezilor josnici, cu ajutorul liderilor Poloniei, și să întindă această linie aproape de Leningrad, așa cum a fost odată. Acesta este visul lor."

"Ar fi aproape imposibil pentru noi să ne apărăm într-o astfel de situație. Ar fi mobilizare și război total", a adăugat Aleksandr Lukașenko.

"Dacă vor trimite trupe NATO, acest lucru va declanșa WWW3. Atunci vor fi folosite arme nucleare tactice și strategice, iar răspunsul va fi instantaneu și teribil. Ei înțeleg, de asemenea, acest lucru, iar noi îl înțelegem. Prin urmare, trebuie să ne așezăm la masa negocierilor", a mai declarat șeful statului belarus pentru postul rusesc de televiziune.

Citește și
vladimir putin
Mesajul ferm pe care Putin i l-a transmis guvernatorului regiunii din Rusia invadată de forțele Ucrainei. Ce ordin i-a dat
Lukașenko: Trădătorii din Belarus și Rusia luptă de partea Ucrainei în regiunea Kursk

Trădătorii din Belarus și Rusia luptă de partea Ucrainei în regiunea Kursk, a mai declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

"Corpul de voluntari ruși, Vlasovii, cum îi numesc eu, și corpul de voluntari belaruși operează în Ucraina", a declarat președintele. "Ei stau lângă Kursk. Este ca în Khatyn. Ucrainenii au distrus Khatyn. Acești trădători sunt la fel. Ei luptă acolo de partea ucrainenilor".

În Ucraina există o altă unitate formată din opoziția belarusă autoexilată - regimentul Kastus Kalinovsky.

"Aceștia sunt mici escroci, există mai multă politică acolo. Ei nu sunt războinici", a declarat Aleksandr Lukașenko.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult