Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri prezidențiale în Franța 2022. Promisiunile lui Le Pen pentru votanți: Voi controla imigrația

Your browser doesn't support HTML5 video.

Emmanuel Macron şi candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

Actualul lider de la Elysee porneşte cu un avantaj. Potrivit ultimelor rezultate parţiale, Macron a obținut peste 27% din voturi, iar rivala sa cu trei procente mai puţin.

Lupta finală se va da peste două săptămâni.

O explozie de bucurie s-a auzit la sediul de campanie al președintelui francez Emmanuel Macron imediat după anunţarea exit poll-urilor. În discursul victorios, actualul lider le-a mulţumit celor care l-au votat, dar şi candidaţilor care au concurat împotriva sa.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Încrederea voastră mă onorează şi mă obligă să-mi iau un angajament. Puteţi conta pe mine pentru a pune în practică acest proiect de progres, deschidere şi independenţă a Franţei, pe care l-am apărat în timpul campaniei. Eu vreau o Franţă care este parte a unei Europe puternice, care continuă să lupte alături de aliaţii săi democratici pentru a se apăra, nu vreau o Franţă care are ca aliaţi doar populişti şi xenofobi”.

Citește și
Alegeri în Franța
Alegeri prezidențiale în Franța 2022. Indicații de vot din partea candidaților care nu au intrat în turul doi
Le Pen: „Voi readuce suveranitatea Franței în toate domeniile”

Şi rivala lui, Marine Le Pen, propune schimbări radicale, promiţând printre altele că va controla imigraţia.

Marine Le Pen: „Poporul francez mi-a făcut onoarea de a mă califica în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Toţi cei care nu au votat pentru Emmanuel Macron sunt chemaţi să ni se alăture. Voi asigura independența națională pentru a face din Franța o țară a păcii. Voi readuce suveranitatea Franței în toate domeniile, ceea ce înseamnă libertatea poporului francez de a decide singur și de a-și apăra interesele. Voi controla imigrația și voi restabili securitatea pentru toți”.

Candidatul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, s-a clasat pe locul trei. Şi-a îndemnat deja alegătorii cu cine să voteze în turul următor.

Jean-Luc Melenchon: „Nu trebuie să-i dăm niciun vot doamnei Le Pen!”.

De altfel, cei mai mulţi dintre candidaţii care au pierdut cursa pentru palatul Elysee şi-au anunţat sprijinul pentru Macron. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 aprilie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult