Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri în Austria. Alegătorii au pus piciorul în prag, spune liderul Partidului Libertăţii, considerat de extremă dreapta

Liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) estimează că rezultatul alegerilor legislative de duminică, la care partidul său a revendicat o victorie istorică, semnalează o schimbare pentru această ţară, relatează dpa.

"Astăzi alegătorii au pus piciorul în prag", a declarat Herbert Kickl, calificând victoria indicată de rezultatele preliminare din Austria drept "o afirmaţie clară că lucrurile nu mai pot merge aşa în această ţară".

"Întindem mâna în toate direcţiile", a adăugat Kickl, a cărui formaţiune, eurosceptică şi pro-rusă, urmăreşte construirea unei "fortăreţe austriece" a politicii anti-migraţie, potrivit Agerpres.

Totuşi, deocamdată niciun alt partid austriac nu este dispus să formeze un guvern cu FPOe, notează dpa.

Kickl a mai spus că celelalte partide trebuie întrebate acum "ce părere au despre democraţie".

Citește și
diaspora
O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”
Liderul conservatorilor recunoaşte înfrângerea în faţa extremei drepte

Cancelarul austriac Karl Nehammer a recunoscut că formaţiunea sa, Partidul Popular Austriac (OeVP) nu a reuşit să ajungă din urmă Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, în alegerile legislative de duminică, în urma estimărilor indicând victoria acestuia din urmă, relatează Reuters.

Nehammer a declarat, adresându-se susţinătorilor săi, că OeVP trebuie să-şi respecte angajamentele preelectorale, fără a explica dacă se referă şi la frecventa sa afirmaţie că nu se va alătura unui guvern din care face parte şi liderul FPOe Herbert Kickl.

În ce-l priveşte, acesta din urmă a asigurat pe postul public de televiziune ORF că formaţiunea sa este "gata să conducă un guvern".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult