Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegere dură pentru statele din Parteneriatul Estic: „Fie cu UE, fie cu Rusia”

Liderii Uniunii Europene pun statele din Parteneriatul Estic în faţa unei „alegeri dure”, între UE şi Rusia, a declarat, luni, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin.

„Din nefericire, Bruxelles-ul, prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unei alegeri dure: fie cu Uniunea Europeană, fie cu Rusia. Am obiectat faţă de această abordare încă de când relaţia noastră cu Uniunea Europeană era definită ca parteneriat strategic”, a afirmat Kuzmin, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a evocat, în acest sens, Uniunea Economică Eurasiatică. 

„Considerăm că există un potenţial vizibil de interacţiune constructivă între UE şi Uniunea Economică Eurasiatică”, a susţinut ambasadorul.

Abordând relaţia ţării sale cu SUA, el a subliniat deschiderea pentru un „dialog egal şi respectuos reciproc”.

Citește și
avion
VIDEO. Momentul în care un avion cu plin cu pasageri aterizează forțat în Rusia

„Rusia respectă întotdeauna un principiu invariabil, care a fost acelaşi timp de decenii. Suntem pregătiţi pentru un dialog egal şi respectuos reciproc cu orice preşedinte legitim, Guvern, atât la Washington, cât şi în orice alt stat”, a afirmat el.

Totodată, Kuzmin a vorbit despre relaţiile România - Rusia şi îmbunătăţirea acestora „pe baza cooperării pragmatice reciproc avantajoase şi a tradiţiilor de prietenie şi bună vecinătate”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult