Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Al-Qaida ar putea comite noi atentate în Europa. Ce ţinte sunt vizate

Gruparea teroristă al-Qaida e pe cale să revină şi vrea să comită atacuri în Europa, vizând în principal avioanele de pasageri.

Avertismentul vine de la ministrul britanic al siguranţei naţionale, Ben Walace. Potrivit acestuia, deşi pusă în umbră câţiva ani de ISIS, gruparea care a organizat atacurile din 11 septembrie din America s-a reorganizat.

"Ameninţarea este reală", a spus Wallace, potrivit CNN. "S-au reorganizat, au din ce în ce mai multe comploturi vizând Europa şi s-au familiarizat cu noile metode".

"Al-Qaida a stat liniştită în colţul ei şi a urmărit cum evoluează evenimentele în secolul XXI, în timp ce ISIS a monopolizat atenţia. Dar nu au dispărut", conchide Wallace.

Citește și
explozie idlib
Explozie cu 11 morţi şi zeci de răniţi, într-un oraş din Siria controlat de Al-Qaida

Al-Qaida are în vedere noi atacuri în Europa şi îşi dezvoltă tehnologie pentru a doborî avioane. Pe de altă parte, şefii serviciilor de informaţii britanice se tem că decizia Statelor Unite de a-şi retrage militarii din coaliţia anti-ISIS din Siria le va oferi un nou refugiu islamiştilor dornici să lanseze atacuri împotriva Occidentului.

Chiar şi unii politicieni americanim printre care senatorul Lindsey Graham, au avertizat privind riscul unui "al doilea 11 Septembrie" după retragerea din Siria.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult