Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Administrația Biden spune clar și răspicat că ”se termină fondurile pentru războiul Ucrainei împotriva Rusiei”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Administrația Biden spune clar și răspicat că „se termină fondurile pentru războiul Ucrainei împotriva Rusiei. Am rămas fără bani - și aproape că nu mai avem timp". 

Așa afirmă directoarea pentru buget de la Casa albă, într-o scrisoare trimisă principalilor congresmani republicani.

Jake Sullivan, consilier Securitate Națională: ”În lipsa unei acțiuni din partea Congresului, administrația va rămâne fără resurse până la sfârșitul anului pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare ale SUA, fără a afecta pregătirea noastră militară. Sperăm că Congresul, dincolo de culore politică, va face alegerea corectă.”

Reporter: Spuneți că orice membru al Congresului care votează împotriva ajutorului pentru Ucraina votează în favoarea lui Putin?

Jake Sullivan: ”Cred că orice membru al Congresului care nu susține finanțarea pentru Ucraina, votează pentru un rezultat care îl va ajuta pe Putin să-și atingă mai ușor scopurile. Adică, un vot împotriva susținerii Ucrainei este un vot pentru îmbunătățirea poziției strategice a lui Putin. Aceasta este o realitate inevitabilă.”

Citește și
rumen radev, președinte Bulgaria
Preşedintele Bulgarei, Rumen Radev, acuzat că ar fi prorus, a respins o lege care prevede furnizarea de blindate Ucrainei

Au trecut aproape 7 săptămâni de când administrația președintelui Joe Biden a cerut Congresului un pachet financiar de apropae 106 miliarde de dolari - bani destinați ajutorului militar pentru Ucraina, pentru războiul Israelului cu Hamas, dar și pentru securitatea frontierelor americane.

Însă Camera Reprezentanților, unde republicanii au o majoritate restrânsă, nu a aprobat până acum finanțarea de 60 de miliarde pentru Ucraina.

Și astfel, pe zi ce trece, devine tot mai plauzibil pariul sumbru al lui Vladimir Putin, că America și Occidentul se vor plictisi să mai ajute Ucraina să facă față războiului de agresiune purtat de Rusia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult