Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acuzații grave. Egiptul susține că Israelul blochează granița pe unde ar putea fi evacuați civilii din Gaza

Ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukry, a declarat luni că nu s-a înregistrat niciun progres în eforturile de deschidere a punctului de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său francez, Shoukry a dat vina pe Israel pentru blocarea graniței dintre Gaza și Israel, respectiv punctul de trecere Rafah, pe unde ar putea fi evacuați civilii - inclusiv cei cu cetățenie română.

"Guvernul israelian nu a adoptat încă o poziție care să permită deschiderea punctului de trecere din partea Gaza, permițând intrarea de ajutoare sau ieșirea cetățenilor din țări terțe", a spus el.

Egiptul susține deschiderea punctului de trecere și că vehiculele de ajutor așteptau permisiunea de a trece, a mai declarat Shoukry, potrivit CNN.

"Egiptul a lucrat de la începutul acestei crize pentru ca punctul de trecere să fie deschis și să permită intrarea ajutorului umanitar. Un număr mare din aceste ajutoare este în El-Arish", a spus el.

Citește și
civili gaza
Egiptul ar urma să își deschidă granița cu Fâșia Gaza pentru ca civilii să poată pleca, iar ajutoarele să poată pătrundă

Cinci camioane de benzină, goale, ale ONU, așteaptă în prezent în partea dinspre Gaza a punctului de trecere Rafah, în speranța de a traversa și de a se realimenta în Egipt, a declarat luni pentru CNN un oficial palestinian, responsabil de punctul de trecere Rafah.

Biroul premierului Israelului a negat, luni, că ar exista un acord pentru deschiderea graniței de la Rafah.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult