Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aceste orașe din SUA vă vor plăti până la 15.000 de dolari pentru a vă muta acolo

Viața în Statele Unite este destul de scumpă în zilele noastre. Între inflația aparent eternă, ratele mari ale dobânzilor și costul exorbitant al asistenței medicale, mulți americani caută modalități de a păstra mai mulți bani în contul lor bancar.

O opțiune care câștigă teren? Pachete de relocare oferite de unele orașe și orașe mai mici din SUA pentru a atrage noi rezidenți, scrie CNN.

Cunoscute și sub denumirea de programe de stimulare a relocarii lucrătorilor, aceste programe sunt disponibili în toată țara, dar împărtășesc aceeași premisă generală: ademeniți lucrătorii care au flexibilitate cu stimulente financiare și alte avantaje, cum ar fi abonamentul gratuit la sală de sport, facilități de lucru în comun și chiar cină cu primarul.

Câteva dintre cele mai profitabile oferte ating cinci cifre, iar unele oferă și stimulente pentru cumpărătorii de case.

Potrivit MakeMyMove.com, o piață online care conectează lucrătorii la distanță cu locații care fac oferte în SUA, numărul orașelor care oferă astfel de stimulente s-a dublat în ultimii ani. Pandemia a adus o schimbare seismică în cultura muncii și, în 2023, peste 50.000 de persoane au aplicat pentru programe în toată țara prin intermediul platformei.

Cu toate acestea, conceptul de plată pentru mutare nu este popular pentru toată lumea.

„Aceste programe pot duce uneori la nemulțumire în rândul rezidenților locali, care se pot simți neglijați în favoarea noilor sosiți care primesc stimulente”, spune Kyle Samuels, CEO al Creative Talent Endeavors.

„Acest lucru ar putea stimula diviziunile comunității și ar putea crește costul vieții, îngreunând rezidenții pe termen lung. Am văzut ce se întâmplă când lucrătorii din domeniul tehnologiei bine plătiți s-au mutat în Miami și Austin în timpul pandemiei, crescând dramatic prețurile pentru localnici în diferite moduri.”

Vezi lista completă a orașelor AICI

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult