Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A plătit mafia siciliană să-i omoare fostul iubit. De ce a fost zidit de viu bărbatul

O femeie de 64 de ani a angajat patru bărbați care fac parte din mafia siciliană, cărora le-a cerut să-i omoare fostul iubit, din cauză că i-a furat bijuteriie.

Astfel, aceștia au decis să îl zidească într-un perete, când bărbatul era încă în viață.

Lamaj Astrid, un bărbat de 41 de ani din Albania, a dispărut fără urmă în 2013. Șase ani mai târziu, o anchetă făcută de procurorii anti-mafia din Sicilia a scos la iveală că bărbatul a fost zidit de viu în peretele unei vile din Senago.

Trupul victimei a fost descoperit în luna ianuarie, când vila se afla în renovare, dar informațiile au fost făcute publice de autorități abia vineri, scrie The Guardian.

Cei patru asasini au legături cu un clan mafiot influent din Riesi, Caltanissetta. Ei au fost arestați, fiind acuzați de crimă, dar și pentru că au ascuns cadavrul victimei. Când femeia a aflat că totul a ieșit la iveal, a încercat să fugă din țară, însă a fost prinsă înainte ca planul să îi reușească.

Citește și
Roxana Roman, romanca premiată
Românca din Italia care a avut curajul să înfrunte Mafia, decorată de președinte: ”E normal ce am făcut”

Vedeți în galeria foto imagini din vila în care a fost descoperit trupul.

Potrivit anchetatorilor, femeia a vrut să se răzbune pe fostul iubit pentru că a părăsit-o și i-a furat bijuteriile. De aceea, a contactat un grup de persoane din Sicilia despre care știa ca au legături cu magia.

„Avea contacte importante în gruparea de crimă organizată din Riesi. Un șef a fost de acord cu planul ei și a trimis 4 persoane să execute crima, în nordul Italiei”, a declarat un ofițer de poliție pentru La Repubblica.

Victima a fost identificată pe baza unor bucăți de îmbrăcăminte recuperate din zid.

„Acest mod de a ucide persoane este o practică uzuală în mafia siciliană. E o strategie rațională, pentru că dacă trupul nu este găsit, ancheta poliției va încetini. Cu alte ocazii, însă, cei din mafie vor ca trupurile să fie găsite, ca să transmită un mesaj. Dacă o victimă i-a dat de gol la poliție, criminalii îi pun o piatră în gură înainte să o ucidă”, a precizat Salvatore Lupo, profesor de istorie contemporantă la Universitatea din Palermo și expert în istoria Cosa Nostra.

În 2009, oasele unui bărbat au fost descoperite în peștera Rocca Busambra, în apropiere de Corleone. După un test cu ADN și o anchetă îndelungată, oamenii legii au aflat că era vorba despre un sindicalist local, Placido Rizzotto, ucis de șefii Corleone în 1948.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult